Håndteringsudstyr til Agro Korn

Neddeling

Er prøven der er udtaget større end hvad der er brug for i det videre forløb.

Riffel(Spalte) Neddeler

Riffel(Spalte) Neddeler.  Den simple version af en neddeler. Prøven deles i 2 lige store dele ved at hældes ned over en række spalter som skiftevis fordeler til højre/venstre. Processen kan gentages flere gange hvis prøven skal være mindre.

SPD4200

SPD4200 (Perten Instruments) neddeler efter samme princip som Riffel(spalte)-neddeler, men her kan processen gentages op til 7 gange i en arbejdsgang ved at et antal sektioner er stablet oven over hinanden.   Med 2 sektioner neddeles 20 gram til 5 gram frø og ved 7 sektioner neddeles 640 gram til  5 gram frø til analyse. Velegnet til korn, raps og lignende frø.

Vario neddeler

Vario Neddeleren (Rationel Kornservice/Pfeuffer)  Denne type neddeler kan reducere og neddele i en arbejdsgang, og kan indstilles trinløst til at give netop den prøvestørrelse som man har brug for. Kan sættes ind i automatisk prøveudtag sammen med en Rakoraf, Process udtag eller lignende, og hvor prøverne eventuel forsegles direkte i poser (Såsæd) men kan bruges hvor prøven hældes manuelt op i tragten.VarioNeddeleren fås i flere forskellige versioner – Kontakt os gerne for flere informationer.

Rensning

Renseapparater

RenseApparater (Rationel Kornservice/Pfeuffer) Den mest anvendte kornrenser, hvor en kornprøve på ca 1 kg hældes. Prøven kørnes i 20 sekunder hvorefter den igennem en aspiratør sendes ned over 2 eller 3 solde. Det rensede kornprodukt er herefter klar til at blive analyseret. Prøvens renhed og eventuel andel af store/små kerner (Sortering) kan beregnes ved vejning før og efter renseprocessen.

Besatzautomat

Besatzautomat (Bitzer Waagetechnik) Bag det tyske ord gemmer sig en automatisering af renseprocessen ovenfor. Rensemaskinen er opbygget med en automatisk vejning af kornet før rensning, og prøvens fraktioner vejes automatisk efter rensningen, så værdier for renhed og sortering kan sendes til Vægtsystem/ERP direkte fra rensemaskine.

Skadedyr

Skal der løbende tages prøver ud fra processen, vælges det rigtige prøveudtag ud fra produktet, placeringen og hvad prøven skal bruges til.

Rystekasse

Korn kan testes for skadedyr med en ”Rystekasse”  og prøver kan renses manuelt med håndsigter. Funktionen er

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til specifikke produkter eller for at høre om vi har produkter til specielle processer.